Fodor Fanni : "Sushimi étterem grafikai terve " című vizsgaremeke
A szakdolgozatom témája egy japán étterem arculatának elkészítése. Dolgozatomban bemutatom az étterem tulajdonosát és egyben főszakácsát, Szabados-Schlaffer Krisztiánt, aki japánban élt egy évet egy elnyert egyetemi ösztöndíjnak köszönhetően. Kint léte alatt megismerkedett többek között a japán gasztronómiával, mely olyan nagy hatással volt rá, hogy hazajötte után eredeti mérnök szakmáját hátrahagyva elhatározta, hogy létrehoz egy autentikus japán éttermet.
Dolgozatom további részében bemutatom az elkészült arculat elemeit, mely az alábbiakat tartalmazza: logó, névjegykártya, levélpapír/boríték, étlap, plakát, weboldal és egyéb arculati elemek.
Az arculat elkészítését természetesen alapos kutatómunka előzte meg, melynek tárgya elsősorban a japán gasztronómia megismerése volt, azon belül is a színek és formák megismerése, de inspiráció kedvéért szélesebben is informálódtam Japán után, mint például: Japán modern és klasszikus képzőművészete, történelme, nyelve, hírességei és látványosságai.
Cél egy olyan étterem létrehozása, mely magas minőségű, autentikus szusi ételt kínál, a fine dining-nál olcsóbban és mindezt sokkal gyorsabban mint megszokott, így lehetővé téve hogy a mai rohanó világban a környező irodákban dolgozók a rövidke ebédszünetükben az étteremben tudjanak étkezni vagy akár csak pár perce beugorjanak és elvigyék az ételüket későbbi fogyasztásra. Ennek megfelelő arculati elemek létrehozására törekedtem.
Fodor Fanni - Portfólió