info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Új helyszínen a színházi fotógyakorlat

fotográfus, fotó, fotósuli, fotós képzés, trip, színház, színház fotó

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Új helyszínen a színházi fotógyakorlat

Az ÁVH-sok egykori találkozó helyén, a hajdanán az MSZMP pártétkezdéjeként funkcionáló helyszínen jártunk a Fotográfus OKJ képzés résztvevőivel, ami több szempontból is különleges volt.

A héten egy újfajta színházi élménnyel lehettek gazdagabbak a Fotográfus OKJ tanfolyam résztvevői, ugyanis Pálfi György filmrendező első színházi rendezését, az Engedj be! című előadást néztük meg a Trip színház szervezésében. A darab a svéd John Ajvide Lindqvist világsikert arató regényének színpadi adaptációja, amelyet korábban sikerrel mutattak be Londonban és New Yorkban egyaránt, egy kiközösített fiúról és annak szerelméről szól. A puszta szerelmi történeten túl, olyan nehezen kibeszélhető témákra is szeretné ráirányítani a figyelmet, mint az iskolai erőszak, a függőség vagy a kiszolgáltatottság.

A Trip színház alapítója Magács László, aki korábban az Átrium színház igazgatójaként már tavasszal beszélt a Top School hallgatóinak az új darabról és a jövőbeli terveiről a közösen szervezett tréning alkalmával, elmondta, hogy az által „helyspecifikus” színháznak nevezett produkció másfajta élményt kínál, mind a nézők, mind pedig a fotósok számára, mint a korábbi együttműködésink.

Színházi fotózás gyakorlat

Természetesen nem puszta színházlátogatásra mentünk a Fotográfus OKJ tanfolyam résztvevőivel, hanem komoly szakmai feladatot is kaptak a hallgatók, ugyanis minőségi fényképek készítésével kellett dokumentálniuk a darabot.

Nagy szerencsénk volt, hiszen az előadás alatt résztvevőinkkel nemcsak a nézőtéren, hanem az átlag közönség számára zárt „backstage”-ben is készíthettünk fényképeket. Hallgatóink által készített képekből válogatást a Facebook oldalunkon láthatnak.

További érdekességek a tanfolyamról:


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez