info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Turbózd fel a munkát a Photoshopban!

photoshop, képzés, oktatás, tanfolyam, gyorsbillentyű, hotkeys, hot keys, adobe

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Turbózd fel a munkát a Photoshopban!

A Photoshop használata igen időigényes lehet mind a kezdő, mind a gyakorlottabb felhasználók számára, és ezen sajnos nem segít az évek alatt keservesen megszerzett rutin sem. Mert ugyan a szoftvert jobban ismeri az ember, de határidők valahogy évről-évre egyre szűkebbek lesznek… A végleges megoldásra sajnos nincs ötletünk, de jó gyakorlatot tudunk mutatni.

A Photoshop szoftverrel történő gyakorlati munka során számtalanszor előfordul, hogy újra és újra ugyanazt a menüt kell kiválasztanunk, vagy váltogatnunk kell egy eszköz és egy menü között. Persze a rutinos Photoshop felhasználó már mondja is magában, hogy „akkor miért nem használsz action-t”! Azért nem, mert nem ugyanazt a műveletet akarom megismételni többször, hanem ugyanazt az eszközt akarom használni.

Mi a megoldás? Gyorsbillentyűk használata! Mi a probléma ezzel? Sajnos az, hogy ezeket meg kell tanulni, a nyelvtanuláshoz hasonlóan szabályosan be kell magolni, amit sokan nem szeretnek. Valóban nem a legszebb része ez a számítógépes grafikának, a kezdő Photoshop tanfolyamon is azt szoktuk mondani, hogy csak néhányat tanuljon meg a résztvevő, mert van elég gondja a kezdő Photoshop felhasználónak. De egy idő múlva sajnos elkerülhetetlenné válik.

A magolás önálló tanulási feladat, mi annyit tudunk segíteni, hogy készítettünk egy olyan „segédeszköz-taneszközt”, amely mindig kéznél van, és a post-it matricákkal ellentétben nem tűnik el kézen-közön az asztalról vagy arról a mindig szem előtt lévő helyről, ahova felragasztottad.

A Top School Oktató Központ Photoshop tanfolyamain bevezettünk egy ilyen taneszközt, a délutáni Photoshop képzésen már minden hallgató előtt lesz egy! Ha szeretnél magadnak is egyet otthonra, megvásárolhatod a suliban, vagy letöltheted és kinyomtathatod magadnak innen, ingyen!
Cserébe kérünk like-ot, megosztást és egy #SELFIE-t az új egérpaddal :)


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez