info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Szenzációs média megoldások

digitális videó, tanfolyam, web videó, film, képzés, filmes képzés, dslr videó, new york times, média

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Szenzációs média megoldások

A webes videók manapság már nem számítanak újdonságnak, szinte természetes, hogy naponta megnézünk legalább egy online videót. A neves amerikai napilap, a New York Times ősszel azonban egy egészen más, és talán forradalminak is nevezhető dologgal állt elő.

Az orgánumtól már megszokhattuk, hogy az átlagos nyomtatott sajtóval ellentétben elképesztő rugalmassággal és gyorsasággal reagál az új technológiák megjelenésére. Azt még nem tudni, hogy a konzervatív médiafogyasztók számára mennyire lesz könnyen befogadható az újfajta médiák megjelenése, de a nyomtatott újság egyik tavaszi címlapja már a közeljövő potenciális médiatrendjét jelezte: a New York Times vasárnapi számának címlapján elsőként hozott le egy olyan képet, amit a fotós az iPhone készülékével készített, majd Photoshop helyett az Instagram alkalmazás segítségével szerkesztett!

Ennél is nagyobb dobásnak számít az a New York Times weboldalán ősszel megjelent meghökkentő stílusú cikk, amelyben a szövegek mellett nem csupán egyszerű beágyazott és külön kattintásra elinduló videók jelennek meg, hanem a teljes háttérképet rövid videó tartalmak töltik ki, az élményt így még valóságszerűbbé és megrázóbbá téve.
Cikk itt tekinthető meg: http://www.nytimes.com/newsgraphics/2013/10/27/south-china-sea/

Azt nem tudjuk, hogy van-e már külön elnevezése az új média műfajnak, de az biztos, hogy ez valami olyasmi, amit a tanárok és a kutatók a ’90-es évek óta keresnek: multimédia-alkalmazásokhoz hasonló felhasználói élmény, kliens oldali „EXE” és „DLL” nélkül.

Néhány év alatt életünk részévé vált, hogy egy szolgáltatásról vagy termékről nemcsak a weben, hanem a különböző videó megosztó portálokon is, - mint például a Youtube-on - keresünk információkat, illetve családi, baráti eseményekről osztunk meg mozgóképeket.

Azt persze nem tudjuk, mit hoz a jövő, de a jelenlegi trendek alapján nyugodtan állíthatjuk, hogy a webes videók meghatározó és egyre fontosabb kommunikációs eszközök lesznek az elkövetkező 5 – 10 évben. Ezt a feltételezést támasztják alá azok a különféle marketingkutatások is, amelyeknek eredményei szerint szívesebben és többször látogatunk olyan weboldalakat, amelyeken videót is beágyaznak. A cégek ezt felismerve persze egyre gyakrabban és több videót tesznek közzé az Interneten!

Tanfolyam ajánló

 


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez