info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Szakmai képzések a Top School Oktatási Központban

szakmai képzés, új OKJ, szakképesítés, szakmai tanfolyam, vizsga, munkavégzés

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Szakmai képzések a Top School Oktatási Központban

Ismerje meg a szakmai képzések (új OKJ) megújuló rendszerét, az új képzési szerkezetet, tudjon meg többet a nálunk elsajátítható új szakmákról!

A gazdaságban és a munkaerőpiacon gyorsuló ütemben zajló technológiai változások hatásai miatt a kormány úgy döntött, megújítja a szakképzési és a felnőttképzési rendszert annak érdekében, hogy a magyar munkaerő rugalmasan tudjon reagálni a kihívásokra.

Szakmai képzés

Szakmai képzés

Az új rendszerben a felnőttképzés korábbi OKJ képzéseit, tanfolyamait felváltja az úgynevezett szakmai képzés, amely elődjéhez hasonlóan munkakör betöltésére feljogosító, munkatevékenység végzésére felkészítő képzés.

Programkövetelmény

A szakmai képzés alapjait, így a tananyagot és a vizsgakövetelményeket is programkövetelmények határozzák meg. Ez a korábbi rendszerből ismert Szakmai és Vizsgakövetelményekhez (SZVK), illetve a kerettantervhez hasonló dokumentum.

A programkövetelményeket a szakképzésért felelős miniszter veszi nyilvántartásba, és az IKK oldalán érhetőek el: Programkövetelmények (PK)

Tanúsítvány

A képzés végén, amennyiben teljesítette az összes követelményt, a képző intézménytől, azaz az iskolától egy úgynevezett tanúsítványt kap a résztvevő a képzés sikeres elvégzéséről. Ennek tartalma központi, minden iskolában egyforma lesz.

A tanúsítvány önmagában még nem jogosítja fel a résztvevőt a munkatevékenység végzésére, és ez rá is lesz írva a dokumentumra. A tanúsítvány a jelentkezési feltétel az úgynevezett államilag elismert szakképesítő vizsgára.

Szakmai vizsga, szakképesítés (bizonyítvány)

Újdonság a rendszerben, hogy a szakma megszerzésére irányuló szakmai vizsgát csak akkreditált és a képzőtől független vizsgaközpont szervezhet.

A vizsgaközpontban letett sikeres vizsgával szerezhető meg az államilag elismert szakképesítés, amely már jogosít munkatevékenység végzésére és munkakör betöltésére!

A Top School Oktatási Központ legnépszerűbb szakmai képzései

Igénybe vehető támogatások

Az a résztvevő, aki elmúlt 18 éves, de még nem töltötte be az 55. életévét és önköltséges képzésben vesz részt, igényelhet a szakmai képzés elvégzéséhez is szabad felhasználású (Képzési Hitel 1), vagy képzési díjra fordítható diákhitelt (Képzési Hitel 2). Bővebb információt a szakmai képzésekhez kapcsolódó diákhitelekről „Már a Top Schoolban is elérhető a Diákhitel!” oldalon talál!


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez