info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Riportfotózás fotós tanfolyam

fotós tanfolyam, fotográfus, képzés, riportfotózás, workshop,

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Riportfotózás fotós tanfolyam

A Március 15. hétvégén egy speciális fotós tanfolyamot szerveztünk. A fotós képzés során a riportfotózás alapjaival ismerkedtünk meg az MTI fotóriporterének segítségével

A riportfotózás workshop egy speciális fotós tanfolyam, amelynek célközönsége nem azok a fotósok, akik most tanulják a fényképezőgép használatát. Ez a fotós tanfolyam sokkal inkább azoknak a fotográfusoknak szól, akik már haladóbb szinten fotóznak és akik már nem egy jól sikerült fényképben gondolkodnak, hanem történeteket akarnak elmesélni a fotóik segítségével. Ennek a fotós tanfolyamnak az a célja, hogy olyan fotográfia ismereteket adjon át, amelyek segítségével a résztvevők képes lesz önállóan egy tetszőleges rendezvény vagy esemény riportszerű, narratív jellegű megörökítésére és bemutatására.

Fontos szempont volt a fotós tanfolyamon, hogy a résztvevők megtanulják az esemény minden fontos jelentének megörökítését anélkül, hogy elvesznének a mások számára nem feltétlenül fontos képi részletekben. Ez nem könnyű fotográfiai feladat, sőt kifejezetten nehéz fényképezési probléma. Gondoljunk csak egy egyszerű nyaraláson készült képsorozatra. Egyáltalán nem könnyű feladat úgy bemutatni az élményeinket, hogy azok mások számára is élvezhetők legyenek. Ezen a fotós tanfolyamon, főleg annak a fotós workshop részén, ezen képesség fejlesztésére törekedtünk.

A fotós tanfolyam rövid elméleti részét egy konkrét gyakorlati feladat megoldás követte, amely hasonló volt ahhoz, mint amit a fotóriporterek az MTI-nél kapnak vagy más ügynökségnél napi fotográfus munkájuk során kapnak. A képzést állandó oktatónk Mónus Márton fotóriporter vezette, aki jelenleg a MTI és Reuters fotóriportere. 2021-ben Hemző djías lett, többször nyert díjat a Magyar Sajtófotó Pályázaton, köztük az André Kertész-nagydíjat, Escher Károly-díjat és háromszor a Szalay Zoltán-díjat is. A fotós tanfolyam gyakorlata a Nemzeti Múzeum kertjében zajlott, a Március 15-i programsorozat részeként megrendezésre kerülő családi nap és gasztrovásáron.


Fotó: Lépő Annamária

fotográfus képzés
Fotó: Tóth Krisztina

Fotós tanfolyam
Fotó: dr. Szabó Alexandra

fotográfus képzés
Fotó: Lépő Annamária

Fotós tanfolyam
Fotó: Nagy Eszter

fotográfus képzés
Fotó: Lépő Annamária

Fotós tanfolyam
Fotó: Tóth Krisztina


Érdekes programok a fotográfus képzésen:

Érdekes programok a fotográfus képzésen:


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez