info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Monet, Shiele, Brassai, Angeli és Picasso

albertina, okj, tanfolyam, művészet, művészeti, művészettörténet, fotográfus, grafikus

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Monet, Shiele, Brassai, Angeli és Picasso

Az idei majális különleges volt a Top Schoolban, ugyanis egy rendhagyó művészettörténet óra keretében Bécsbe látogattunk.

Már szinte hagyomány, hogy az OKJ tanfolyam résztvevőivel minden évben Bécsbe utazunk, ahol egy igazi Habsburg lakópalotába szervezett művészettörténet órán veszünk részt.

Az idei év külön érdekessége az volt, hogy a Grafikus OKJ és a Fotográfus OKJ tanfolyam résztvevői mellett, néhányan a Szoftverfejlesztő OKJ tanfolyam résztvevői közül is velünk tartottak annak ellenére, hogy az ő tanrendjükben - érthető módon - nem is szerepel a művészettörténet tantárgy.


A múzeumi óra során négy, minden szempontból a művészeti muzeológia csúcsát jelentő kiállítást néztünk meg: a „Monet to Picasso” című kiállítást a modern festészetről, az Egon Schiele és az Eduardo Angeli életmű kiállításokat, valamint az „Acting for Camera” fotográfia történeti kiállítást.

Monet to Picasso

Az unalmas tankönyvektől eltérően ez a kiállítás izgalmas formában kínálja a képzőművészetben modernnek nevezett festészeti korszakot. A kiállított műveken jól megfigyelhetők az úgynevezett „izmusok” festészeti jellegzetességei.

Szinte minden olyan mester művét megtaláljuk a kiállításon, akinek a nevét a művészettörténeti tanulmányaink során megismerhettük a modern festészet témakörén belül. Monet, Degas, Cézanne, Toulouse-Lautrec, Gauguin, Malevich, Chagall, Moholy, Kirchner, és persze két teremnyi Picasso.

Acting for Camera

Az Acting for Camera kiállítás a modell szerepének változását mutatja be a fotográfia történetében olyan mesterek alkotásain keresztül, mint például Ottomar Anschütz, Bill Brandt, Brassai, Rudolf Koppitz vagy Henry Peach Robinson.

Egon Schiele

Az Egon Schiele kiállítás 160 alkotást mutat be a különleges életműből, amelynek középpontjában az emberi létezés, a magány és az elmúlás áll.

Eduard Angeli

A művész 75. születésnapjára rendezett életmű kiállításon az elmúlt 50 év munkáit mutatják be. Eduard Angeli munkássága során következetesen a magányos terek által sugárzott misztikus hangulatot dolgozta fel, hatalmas táblaképek formájában.

További érdekességek az OKJ tanfolyamokról:


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez