info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Máltai angol nyelvtanfolyam

malta, nyelvtanfolyam, képzés, angol, angol nyelvtanfolyam, képzés

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Máltai angol nyelvtanfolyam

Mindössze két óra alatt elérhető kuriózum! Málta a különlegesen összetett kultúrák, történelmi emlékhelyek, világörökségek iránt érdeklődők, a kellemes tengerparti fürdőzés, a különféle vízi sportok szerelmeseinek és nem utolsó sorban az angol nyelv alaposabb megismerésére, gyakorlására vágyók szigete!

Valletta panoráma

Málta a Földközi-tenger szívében található, három lakott és három lakatlan szigetének páratlan földrajzi elhelyezkedése évszázadokkal ezelőtt jelentős hajózási ponttá tette. Egyes források szerint elnevezését is ennek köszönheti, a föníciai malat (biztonságos kikötő) szóból eredeztetve. Más források viszont arra utalnak, hogy mivel a sziget híres volt mézéről is és sokáig Melita néven említették, elnevezése a görög meli (méz) kifejezésre vezethető vissza.

Csupán 316 négyzetkilométeres területet foglalnak el a Földközi-tengerben. A legnagyobb sziget, Málta legnagyobb hosszúsága is mindössze 27 km-es, legszélesebb pontja pedig csak 14,5 km-es.

Időjárás Máltán

Időjárását erősen befolyásolja, hogy Málta az afrikai kontinenstől csak 300 km-re fekszik. A nyarak melegek, szárazak, nagyon napsütötték, a nappali hőmérsékletet azonban gyakran enyhíti a tenger felől érkező hűsítő szél. Tavasszal és ősszel Afrika felől gyakorta fúj a sirokkó nevű forró szél (máltai nyelven Xlokk, kiejtése: slokk), amely az évszakokhoz képest szokatlanul magas hőmérsékletet és páratartalmat eredményez. A tél enyhe, csak rövid ideig van igazán télies idő, amelyet a kontinens felől érkező észak, északkeleti szelek okoznak. Az évi csapadék mennyiség alacsony, nem éri el a 600 mm-t. A legszárazabb évszak a nyár, amely hosszabb ideig húzódik el, mint a szomszédos Olaszországban, Máltán még októberben is igen kellemes hőmérsékletű a tengervíz!

Máltai nyelvképzés

Málta története

Első telepeseit illetően sincsenek bizonyosságok, minden valószínűség szerint a 93 kilométerre és északra lévő Szicíliából érkezhettek Máltára Kr. e. 5300 körül (bár ezt a máltaiak egy része nemzeti büszkeségből határozottan elutasítja!). A régészeti emlékek szerint főként gazdálkodással foglalkoztak, saját ellátásukra halászgattak, nem szorultak más népekre.

A sziget a hajózás terjedésével kihagyhatatlan tengeri kikötővé, állomáshellyé lett, s egymást váltva formáltak rá jogot a különböző tengeri nagyhatalmak.  Lakták Máltát a föníciaiak, ókori görögök, rómaiak, gótok, vandálok, arabok, johannita lovagok, ostromolták törökök és elfoglalták rövid időre a franciák, s több mint másfél évszázadra az angolok, akiktől 1964-ig ki sem vívta függetlenségét. 1974-ben kiáltották ki a Máltai Köztársaságot, amely 2004-ben az Európai Unió tagjává vált.

Máltai lovagok

Legyen szó történelemről, kultúráról, építészetről, Máltával kapcsolatban a legtöbb embernek az önálló útlevéllel, UNESCO, ENSZ és ET képviselettel, és jellegzetes kereszt jelképpel rendelkező Máltai Lovagrend, lovagok jutnak eszébe – nem véletlenül. Az eredetileg amalfi olasz kereskedők által a 11. századi Jeruzsálemben létrehozott kórházas egyházi szervezetből kialakult johannita lovagrend a 16. században, és V. Károly császár jóvoltából került Máltára. A lovagok a szigeteken megerősítették az oszmánok elleni védekezés erődítményeit, 8 gályából álló flottájukkal – gyakorlatilag kalózkodással –a sziget körül, Szicília és az Adria bejáratánál cirkáltak és védelmeztek, Valettában színházat, könyvtárat, egyetemet alapítottak. A 18. század végén a franciák és britek között kialakult viszály miatt (lévén a lovagok számára tiltott más keresztény állam ellen háborút vívni) kellett el hagyniuk Máltát, mintegy 200 évre. Több olasz várost követően végül Rómában telepedtek le, az úgynevezett Máltai Palotában, amely a mai napig diplomáciai védettséget, területenkívüliséget élvez. 1991-ben tértek vissza újra Máltára.

Valletta nyelvtanfolyam

Máltai nyelv

Az egyedülálló máltai nyelven kívül Máltán hivatalos nyelvnek számít az angol, ugyanakkor az egykori francia hatás, valamint az olasz partok közelsége révén a franciával és az olasz nyelvekkel is remekül boldogul a szigetre érkező.

Máltai fesztiválok

Számtalan, különböző népek hatását, hagyományait őrző építészeti emlékkel, kulturális élményekkel várja a szigetekre érkezőket, akiknek joggal támad olyan érzésük, hogy bármerre is járnak a szigeteken, Máltán alighanem minden napra jut egy-egy fiesta, egyházi vagy tradicionális felvonulás. Csak a turisták lepődnek meg, ha békés sétálgatásukat váratlanul keresztezi néhány tánccsoport, jelmezes felvonulók hada vagy a szieszta csendjét hirtelen felveri egy hangos és népes dobos csapat.  

Fesztiválok Máltán

Közlekedés Máltán

Az utazási irodák katalógusából és az úti filmekből ismert hagyományos máltai buszokat a turisták legnagyobb bánatára néhány éve lecserélték. Ma az Arriva nemzetközi vállalat biztosítja a tömegközlekedést a szigeten. A közösségi közlekedés központi terminálja Valettában található, innen indulnak a menetrend szerinti járatok Sliemába, Bugibbába, Melliehába és a sziget más városaiba.

Máltán is közlekednek az úgynevezett „Hop on-Hop off” buszok (a kék az északi járat, a piros a déli járat), amelyekkel egyéni időbeosztással tekinthetők meg Málta nevezetességei. Az autóbérlés költségei megfelelnek az európai átlagnak, viszont a taxik igen borsos áron szállítanak. Különböző társaságok működtetnek taxikat, közülük csak a fekete taxik dolgoznak fix árral, másokkal még az elindulás előtt ajánlatos megegyezni az árban!

Málta busz

Külföldi nyelvtanfolyam

A külföldi nyelvtanfolyam legnagyobb előnye, hogy rendkívül rövid idő alatt lehet nagyon sokat tanulni, hiszen az ember a hétköznapi problémákból kiragadva egész nap anyanyelvi környezetben van. Így szinte észrevétlenül akkor is angolul tanul, amikor a boltban vásárol vagy elmegy egy múzeumba, étterembe, hangulatos helyi kiskocsmába. Az anyanyelvi környezet, a külföldi nyelvtanfolyam szintén nagy előnye, hogy ezeken olyan kompetenciák, olyan tudás fejleszthető, amelyeket tankönyvekből nem lehet megtanulni, elsajátítani.

Az olyan mindennapi élethelyzetek, mint például a bejelentkezés egy szálláshelyre, egy szervezett kirándulás vagy egy vásárlás arra kényszerítik az embert, hogy angolul kommunikáljon. Így egyszerűen csak „ragad ránk” az angol nyelv. A külföldi nyelvtanfolyam nagyszerű lehetőség arra, hogy a tanultakat, azaz a passzív nyelvtudást aktivizáljuk és hirtelen, nagy szükségünkben vagy csak úgy maguktól „előjöjjenek” az addig valahol lustán elfekvő ismeretek.

Top School angol nyelvtanfolyam

Angol nyelvtanfolyamainkat főleg azoknak ajánljuk, akik nem tudnak egyszerre több hetes szabadságot kivenni, viszont szeretnék az angol nyelvtudásukat a lehető leggyorsabban fejleszteni, azaz szeretnének részt venni külföldi nyelvtanfolyamon is. (Persze ha el tudsz menni 2 hónap szabadságra ami alatt nyelvet tanulnál, akkor annak a megszervezésében is segítünk!)

A Top School nyelvi órák többsége budapesti nyelviskolánkban van, az utolsó egy 20 óra pedig a Máltai nyelviskolában anyanyelvi tanárokkal és külföldi diákokkal! Az oldalunkon meghirdetett nyelvtanfolyam árak tartalmazzák: a 20 órás máltai képzés, a szállás és az ellátás díját is!

Angol nyelvtanfolyamok


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez