info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Lekapcsolt bűnözők

web, weboldal, tanfolyam, képzés, oktatás, cyber, számítógép, számítógépes

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Lekapcsolt bűnözők

Globális rendőrségi fellépés eredményeképpen három kontinensen több tucat illegális adatot áruló weboldalt állítottak le a hatóságok.

Az FBI és a Brit Szervezett Bűnözési Elleni Ügynökség (SOCA) kétéves nyomozó munkájukat követően egyszerre tartottak razziát Ausztráliában, Európában, Angliában és az Egyesült Államokban. Az akció során harminchat olyan weboldalt állítottak le, ahol mindössze 600 forintnak megfelelő angol fontért bárki vásárolhatott lopott banki és hitelkártya adatokat.

Gyanúsítottként őrizetbe vettek két brit és egy macedón férfit. Lee Miles, a SOCA számítógépes bűnözéssel foglalkozó egységének vezetője a BBC-nek elmondta, hogy a három elkövető ipari méretekben árusította a különböző módszerekkel kicsalt személyes adatokat. A cyber bűnözés új stratégiája szerint a hagyományosnak számító „hálószobai” hackerkből toborzott bűnbandák ellopják az adatokat, amelyet más IT szakértők által írt számítógépes programok automatikusan megjelentetnek az értékesítő weboldalakon. A nyomozást nagyban nehezíti, hogy szervezet anonim módon, automatizált számítógépes programok segítségével regisztrálja ezeket a weboldalakat, ezért ezeket nehezen lehet lenyomozni.

Az ügyben további letartóztatások várhatóak.

További információk
Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez