info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Légitársaság fapados reklámköltségvetéssel

repülő, weboldal, tanfolyam, céges, reklá, marketing, légitrásaság

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Légitársaság fapados reklámköltségvetéssel

Egy bivalyerős konkurensekkel zsúfolt üzleti területen az induló cégeknek nincs más választása, mint olyan reklámkampánnyal előrukkolni, amitől mindenkinek leesik az álla. Az aprócska, meglehetősen kis költségvetéssel induló dél-afrikai légitársaságnál, a Kulala Airlines-nél pontosan tisztában voltak ezzel.

Flying 101 névre keresztelt Boing 737-800 gépüket ezért olyan külső dizájnnal helyezték forgalomba, hogy annak láttán nem csupán a beszállásra várakozó utasok „ájultak el”, de a legtöbb repülőtér légirányítói és a konkurens légitársaságok pilótái csaknem kiestek székükből.

Az utasokat extra meglepetés is várta: Kulala Airlines a rutinszituációkba meglehetősen különleges humort is visz számukra a földi és a fedélzeti személyzet, pilóták tolmácsolásában. Íme, néhány:

  • „Kérem, figyelmesen hallgassák végig a biztonsági ismertetést, mert vizsgatesztet írnak az elhangzottakból!”
  • „Aki nem hagyja abba a dohányzást a lámpa felgyulladását követően, annak haladéktalanul el kell hagynia a gépet!”
  • „Hölgyeim és uraim, elértük a repülési magasságunkat, így leoltjuk a kabinfényeket. Ez egyrészt az Önök kényelmét szolgálja, másrészt fények nélkül a repülőszemélyzet is fiatalabbnak tűnik.” 
  •  „A biztonsági öv bekapcsolásához nyomja bele a fém akasztót az övcsatba, és húzza szorosra az övet. Ugyanúgy működik, mint bármely más biztonsági öv. Ha nem tudja, hogyan működik, akkor Önt alighanem gyámság alá kell helyezni.” 
  • „50 módja van annak, hogy elhagyja megunt kedvesét, feleségét vagy férjét. De mindössze 4 módja van annak, hogyan hagyja el ezt a gépet.”
  • „Ha bármely okból hirtelen megszűnne a kabinnyomás, a légző maszk automatikusan kipattan a tárolójából. Csak semmi sikítozás, kapja el a maszkot és szorítsa az arcához! Ha kisgyermekkel utazik, ellenőrizze le a maszkját, mielőtt a kicsi arca elé teszi! Ha több mint egy kisgyermekkel utazik, akkor válassza a kedvencét.”
  • „A székpárnája alkalmas arra, hogy fenntartsa Önt a vízen, ha a gépnek esetleg az óceán felett kell kényszerleszállást végrehajtania. Kérjük, evezzen vele a partra, és adja le az első képviseletünkön. Hálásan köszönjük!”
  • „A Kulula Airlines örömmel tudatja Önökkel, hogy a világ legjobban képzett repülőszemélyzetének néhány tagja a légitársaságnál dolgozik. Legnagyobb sajnálatunkra azonban egyikük sem tartózkodik most ezen a járaton.„
  • A fedélzeti telefon felemelésekor a következő szöveg hallható: Tarzan vagyok, kapaszkodjon!
  • Ha a gépnek valamely repülőtéren menetrend szerint vagy azon kívül meg kell szakítani az útját, a következők hallhatók a hangszórókból: Azta, mekkora szívás!

Céges weboldal: www.kulula.com
Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez