info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Lead generálás: Reddit, Imgur, DeviantArt

lead, grafikus, designer, reddit, deviantart, Imgur

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Lead generálás: Reddit, Imgur, DeviantArt

Három olyan közösségi képmegosztó portált mutatunk be, amelyek segítségével a grafikus, a designer sikeresen növelheti a weboldalának forgalmát.

DeviantArt

Idén januártól az Alexa 220-as listáján a DeviantArt lett az egyik legnagyobb online művészeti és kép galéria. Több mint 35 millió regisztrált tagja van és a havi látogatottsága meghaladja a 65 millió főt. Már csak a számokból adódóan is a DeviantArt egy olyan közösségi platform, amit semmiképpen sem szabad figyelmen kívül hagyni.

Jellemzően, fotósok, filmesek, festők és általában véve művészek vannak jelen az oldalon, hogy a nagyközönség előtt megosszák munkáikat, építő kritikákat és főleg támogatást remélve. Az oldalon kisebb közösségek épülnek, ahol a tagok kollektíven megosztják egymással véleményüket, vitáznak és szavaznak a művészek munkáira.

A DeviantArt egy nagyon erős platform, ami komoly látogatottságot tud generálni a saját oldalunkra vagy blogunkra. Megfelelően használva nagyon hatékony tud lenni, hogy növeljük az ismertségünket. Rövid idő alatt felbecsülhetetlen értékűvé válhat az online fegyverarzenálunkban.

Öt tipp látogatottságunk növelésére a DeviantArtal:

 1. Legyen link a kép alatti leírásban: a felhasználó így könnyen eljut a saját oldalunkra, ahol jobban megismerkedhet velünk.
 2. Kedvenc alkotások: lájkoljuk mások alkotásait. A művészek szeretik, ha értékelik a munkáikat és hálásak is érte. Soha nem lehet tudni, hogy mikor kapjuk ezt vissza tőlük.
 3. Komment, komment, komment: A művészek a pozitív hozzászólásokat is szeretik. Ha kommentelünk, könnyen lehet, hogy pár befolyásos emberbe is belefutunk, akik így felfigyelnek a mi munkánkra.
 4. Legyenek aktív csoportjaink: Küldjünk el minél több munkánkat a különböző csoportokba, ahol aztán galériánkat is be tudjuk mutatni. Vannak versenyek is, ezekre is minél több munkánkat küldjük el. A beküldött fotók mellett az oldalunk linkje is szerepeljen, így szintén könnyen eljutnak hozzánk az érdeklődők.
 5. Az utolsó mentsvár: A deviáns emberek nagyon szeretnek nézelődni és megosztani dolgokat az interneten, amivel tudtukon kívül a mi munkánkat is segíthetik. A „kevesebb ruha több” címszóra legyenek fent nőket ábrázoló képeink is, valamint rakjunk ki animéket és költeményeket a fotóink alá. A háromból valamelyiket biztosan meg fogják osztani.

Imgur

Az Imgur az Alexa listája szerint több mint 45 millió regisztrált tagja van és a havi látogatottsága meghaladja a 130 millió főt.

A sikerhez vezető út itt kicsit egyszerűbb, mint a DeviantArt esetében. Nem fogok belemenni a részletekbe, hogy hogyan lehet az Imgurből „vírusmarketinget” csinálni, mivel az interneten bőven lehet tájékozódni a témában. Viszont szeretnék javasolni öt tippet, ami segíthet.

Öt tipp a látogatottság növelésére az Imgur-ral:

 1. Oszd meg a linked: és mellé írj egy frappáns szöveget, hogy miért érdemes az oldaladra látogatni. Közvetlenül a felhasználót szólítsd meg a mondanivalóddal, mert ezen az oldalon nem kedvelik az Ön promótálást.
 2. Azt add az embereknek, amire vágynak: akár a populáris kultúrában, néha vicces GIF-eket, néha pedig igazán komoly képeket kell megosztanod a galériádból, így növelheted legegyszerűbben a hitelességedet és az online jelenlétedet.
 3. Légy kreatív: meg kell nézni mik a trendi bejegyzések az Imguron és ezeket kell új, kreatív módon megismételni.
 4. Könnyű tartalom: érdemes egyszerű dolgokat is posztolni az Imguron, hogy azokat minél többen osszák majd meg a különböző közösségi oldalakon. Minél több emberhez jut el a bejegyzésed, annál nagyobb lesz az ismertséged.
 5. Minden a lájkolás: Minél többen kedvelik a fotóidat, annál nagyobb lesz az oldalad potenciálja. Minél többen osztják meg a posztjaidat, annál többen fognak a saját oldaladra vagy blogodra is ellátogatni.

Reddit

Szinkronizálva a netes kezdőlapunkkal, ez lehet a blogunk vagy weboldalunk forgalmának az origója, Redditnek több mint 36 millió felhasználója, 169 millió havi látogatója, és 7,55 milliárd havi oldalelérése van.

Öt tipp a látogatottság növelésére a Reddittel:

 1. Találj megfelelő subredditet: A Rediten nincs semmiféle varázslat vagy trükközés. Jelen kell lenni rajta és a megfelelő közösségeket látogatni. Hogy megtaláljuk a célcsoportjainkat, az ugyan eltart egy kis ideig, de utána remek eredményeket fog hozni.
 2. Kommentelj okosan: Nincs különösebb rejtélye a dolognak, aki jelen van a Redditen és jó a „karmája”, azaz hasznos információkat közöl, azt felpontozza a Reddittel közössége és egyre népszerűbb lesz. Ehhez minél több beszélgetésben kell részt venni, valamint megosztani a magunk és a mások munkáit.
 3. Csinálj forgalmat más oldalakról: Néhány subreddit oldalon nem lehet linkeket megosztani, én ilyenkor az Imgurról szoktam képeket beszúrni. Ez egyrészt több nézettséget és szavazatot generál az Imgur oldalán, másrészt onnan hoz át látogatatókat a Redditre.
 4. Készíts saját subredditet: Van olyan szenvedélyed, amihez kevesen értenek, vagy amiről kevesen beszélnek? Ha igen, hozz létre saját subreddit közösséget, ahol te lehetsz a mester.
 5. Ne használj marketinget a Redditen: A legjobb tanács, amit adhatok, hogy te is csak egy legyél a többiek között. Ne reklámozásra és a saját munkád promótálására használd a Redditet. Helyette nyújts igazi értéket a többi felhasználónak.

Konklúzió

Ha átlagosan a három oldalon csak napi 300 látogatónk van, az havonta 9000 felhasználót jelent. Ezeken az oldalakon azonban sokáig nem marad meg a tartalom, így hetente 3-4 alkalommal kell posztolnunk, hogy megőrizzük a napi 300 fős, közepesnek mondható, látogatottságunkat.


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez