info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Hallgatónk a Hemző Károly-díj finalistái között

simo szabolcs, fotográfus, okj, tanfolyam, hemző károly, díj, finalista

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Hallgatónk a Hemző Károly-díj finalistái között

Simó Szabolcs, fotográfus hallgatónk 45 év című vizsgaremekével a Hemző Károly-díj pályázaton finalistaként végzett

Egyik legizgalmasabb részéhez közeledik 2018/19 tanévben a Művészeti-és médiafotográfus OKJ képzésünk: a résztvevők hamarosan bemutatják a szakmai vizsgájukhoz elengedhetetlenül szükséges vizsgaremeküket és portfoliójukat!

A finisben biztosan ösztönzően hat számukra az a fantasztikus hír, hogy az intézményünkben ugyanilyen képzést végzett és idén márciusban Művészeti-és médiafotográfus OKJ szakmai vizsgát tett Simó Szabolcs a Hemző Károly-díj 2019-es versenyében finalistaként végzett 45 év című vizsgaremekével!

Ezúton is sok szeretettel gratulálunk Simó Szabolcsnak és további szép sikereket kívánunk neki az élet minden területén!

45 év című fotósorozat

Simó Szabolcs fotósorozatában Péter és Ildikó közös életútját mutatja be, akik már kisgyermek koruk óta ismerik egymást és elmúlt 45 évüket egymás iránti szerelemben élték meg. 1974. április 15. Húsvéthétfőn, locsolás alkalmával találtak egymásra Kolozsváron.

'88-ban, a 7 éves fiúkkal és egy bőrönddel vonaton szöktek Magyarországra Ceausescu magyarellenes diktatúrája elől.

Házasságkötésük óta szinte valamennyi napot együtt kezdenek és fejeznek be. 20 éve mindketten gyógypedagógusok, jelenleg a Dr. Török Béla Szakiskolában autista, értelmi fogyatékos, mozgás-, hallás-, illetve látássérült diákokkal is foglalkoznak.

Teljes sorozat megtekinthető itt: Simó Szabolcs : "45 év" című vizsgaremeke

A Hemző Károly díjról

A díjat az a 35 év alatti magyar (határon túli és anyaországi) fotográfus nyerheti el, aki szellemiségében és a szakmai minőségben Hemző Károly munkásságához méltó műveket hozott létre a kiírást megelőző évben. A díj kollekcióra, illetve egyetlen képsorozatra is megítélhető. A Hemző Károly Alapítvány Kuratóriumából álló zsűri: Lajos Mari, Hemző özvegye,  Salvarani Zsófia, a művész nevelt lánya, Korniss Péter fotográfus, Bánkuti András fotográfus, Szarka Klára, az Alapítvány titkára, kurátor. 

További érdekességek a Fotográfus OKJ képzésről:

Külső fotózás gyakorlatok a tanfolyamon:


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez