info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Fotós mesterek: Eifert János

fotós tanfolyam, fotós képzés, fotós workshop, fotós mesterek, Eifert János, fotográfus, fotóművész

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Fotós mesterek: Eifert János

A tánc-, színpad- és aktfotózás témákban Eifert János neve már régóta fogalom. A mester 80 éves jubileumi kiállításán jártunk a fotós képzéses.

Fotós mesterek: Eifert János

A tánc-, színpad- és aktfotózás témákban Eifert János neve már régóta fogalom. A mester 80 éves jubileumi kiállításán jártunk.

A Balogh Rudolf-díjas fotográfust az egyik legtehetségesebb fotóművésznek tartják nemcsak hazánkban, de világszerte is. Pályája során több mint 40 országban fényképezett, több száz kiállítás szerveztek munkáiból, amelyek számos rangos elismerést és díjat szereztek számára.

Az Eifert életmű rendkívül sokszínű, pályája négy fő szakaszra osztható: riportfotó, a színpadi fotózás, az aktfényképezés és a kísérleti fotográfia.

Ahogyan Eifert fogalmaz: a fényképezés a pillanat művészete. Ezen pillanatok megragadásában fontos szerepet játszik az egykori táncos múlt, amely nemcsak meghatározó hatással volt vizuális világára, hanem egyben különlegessé is teszi azt. Képes arra, amire csak kevés fotográfus: a mozgás ritmusát meglátni és megélni, ezáltal a pillanat bűvöletét állóképként ábrázolni. Képeinek varázsa talán pont abban rejlik, hogy az így létrejövő esztétikum a tánchoz hasonlóan ragadja meg a nézőt, és egyfajta folytonos mozgásként kalauzolja el egy különleges világba, ahol érzékeny módon mutatja be az emberi lélek mélységeit.

A Top School hallgatói a fotós képzéseken és fotós alkotótáborban is találkozhattak már előadóként az idén 80 éves mesterrel, ezúttal kivételesen az iskola látogatott el a májusban nyílt jubileumi tárlatára, ahol az életműről egy rövidfilmet is forgattunk vele.

Eifert János a Top School fotós képzés nyári gyakorlatán

A 80 esztendős Eifert János művészi útját folytatva szüntelenül törekszik az új fotográfiai kifejezési formák felfedezésére, a fotó és a grafika alkotói határainak feszegetésére.

Fotós programok és fotós workshop a Top Schoolban

További információk fotós képzésekről a Top Schoolban


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez