info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Fotós képzés - Izgalmas élmények a 41. Magyar Sajtófotó kiállításon

fotós tanfolyam, 41. sajtófotó kiállítás, mónus márton, fotogárfus

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Fotós képzés - Izgalmas élmények a 41. Magyar Sajtófotó kiállításon

A fotós képzés keretében ellátogattunk a Magyar Sajtófotó kiállításra, ahol az ebben az évben is díjazott Mónus Márton fotográfus tartott számunkra tárlatvezetést.

Májusban rendezték meg a Capa Centerben a 41. Magyar Sajtófotó kiállítást, ahová természetesen ellátogattunk tanfolyamaink résztvevőivel is azzal a céllal, hogy leendő fotósaink, illetve a fotográfia iránt érdeklődő grafikus hallgatóink szakmai tájékozódási lehetőséget és motivációt szerezzenek.

A Top School hallgatóinak programját még emlékezetesebbé tette az, hogy az egyik díjazott fotográfus, Mónus Márton vállalta a tárlatvezetésüket a kiállításon. Mónus Márton az egyik legelismertebb és legtehetségesebb magyar fotográfus, aki már fiatal kora ellenére is számos díjat és elismerést kapott pályafutása során. Különleges képalkotó stílusa és érzékenysége a pillanatok megragadásában egyedülállóvá teszi munkáit. Rendkívül sokoldalú, számos témában kiválóan alkot, legyen szó dokumentarista fotókról, portrékról vagy életképekről. A fotós munkáiban megjelenő erőteljes kompozíciók és a fényekkel való kreatív játék tökéletesen illusztrálják az alkotói világában rejlő különleges látásmódot.

A tárlatvezetésen az izgalmas kalauzolás és a kiállított fotók megtekintése közben Mónus Márton arról is beszélt, ő maga hogyan választ ki egy-egy témát, miképpen építi fel a sorozatait ahhoz, hogy a nézőknek átadhassa az általa közvetített történeteket. Diákjaink lehetőséget kaptak arra is, hogy kérdéseiket feltéve betekintést nyerjenek egy profi fotóriporter, a fotográfusok gondolkodásmódjába és alkotói folyamatába.

További információk a fotós képzésekről


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez