info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Fotográfus tréning a TRIP hajón… újrakezdés karantén után

Virágvölgyi István, Mónus Márton, Trip, hajó, fotográfus, fotó tanfolyam, tréning

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Fotográfus tréning a TRIP hajón… újrakezdés karantén után

Ahogy az egész ország életét, úgy a Top School Fotográfus tanfolyamát is kettévágta a három hónapos kötelező karantén, és szokásos tavaszi gyakorlatunkat is részben a nyár elejére kellett halasztani.

Nem kímélték a járványhelyzet okozta kellemtelenségek a Fotográfus tanfolyam életet sem, ennek megfelelően tavasszal nem a korábban megszokott heti és havi rendszerben zajló fotózási gyakorlatok határozták meg tevékenységünket, hanem egyik napról a másikra kellett áttérni az e-learning alapú oktatásra.

A más iskolákról érkezett hírekkel ellentétben nálunk tanáraink szakértelmének köszönhetően az e-learning oktatás nem azt jelentette, hogy feltettünk néhány PDF fájlt a szerverre. A Top Schoolban különféle oktató videók és stream szolgáltatók segítségével viszonylag hasznosan töltöttük ezt az időt is, de ennek ellenére alig vártuk a rendkívüli állapot végét és azt, hogy visszatérhessünk a normális kerékvágásba.

Mivel idei tréningünk időpontjában még zárva voltak a múzeumok és a sportlétesítmények, szokásos témáink és helyszíneink helyett új terepekre vittük fényképezési gyakorlatainkat: őszi csoportjaink számára a tréning állandó helyszíne ezúttal a TRIP hajó izgalmas és inspiráló, a művészeti életre nyitott környezete volt.

Fotográfus képzés

Éjszakai fotózás Budapesten

A kijárási korlátozás megszüntetését követően az első fényképezési gyakorlatunk a főváros egyik világörökségi helyszíne, a Budai Várnegyed volt, ahol éjszakai fotózási gyakorlat keretében készítettünk különféle hosszú záridős felvételeket a városról, a pesti panorámáról és a felújítás alatt álló Budai Palotáról.

Fotó tanfolyam

Fotózás oktatás

Fotós iskola

Virágvölgyi István szerzői- és személyiségi jogi tréning

A folyamatosan változó jogi szabályok és az egyre érzékenyebb társadalmi környezet miatt a téma rendkívül fontos a leendő fotográfusok számára, ezért ebben az évben két naposra szerveztük ezt a foglalkozást. A tréningen a jogszabályi ismereteken túl a hírügynökségi tevékenységek gyakorlatáról is első kézből kaphattunk információkat Virágvölgyi Istvántól, aki hosszú ideig vezette az MTI, a magyar állami hírügynökség fotószerkesztőségét, majd a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ szakmai igazgatója volt, jelenleg pedig a Metropolitan Egyetem fotószakának oktatója és a Capa Nagydíj főtitkára.

Fotográfus oktatás - Virágvölgyi István

Riportfotózás gyakorlat Mónus Mártonnal

Két dologról biztosan tudhatjuk, hogy itt a tavasz: az egyik az, hogy Mónus Márton oktatónk díjazott lesz a sajtó-fotó pályázaton, a másik: elérkezett Fotográfus képzésünk riportfotózási gyakorlata.
A Top School oldalán már nem is kell bemutatni az immár háromszoros sajtófotó-, Escher Károly- és André Kertész Nagydíjas Mónus Márton fotós t, akitől a riportfotózás gyakorlat során a résztvevők olyan feladatokat kaptak, amelyek nagyon hasonlóak azokhoz, amelyeket egy fotóriporter kap mindennapi munkájának végzése során. Az egyik kulcsmotívum volt a feladatokat meghatározott idő alatt végrehajtani és valamennyi képet szöveggel is ellátni.   

Fotós iskola Mónus Márton

Fotó tanfolyam - Mónus Márton

 

További érdekességek a Fotográfus képzésről, fotó tanfolyamról:

Korábbi fotográfus szakmai tréning:


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez