info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Fotográfus szakmai tréning 2019

fotográfus, okj, tanfolyam, fotózás, képzés, tréning, fotós iskola

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Fotográfus szakmai tréning 2019

A tanfolyam résztvevői idén öt különböző projekten is dolgoztak, adott eseményekhez igazodva, különböző időpontokban és helyszíneken.

Ételfotózás a Krak’n Town Steampunk gasztropubban

Fotográfus OKJ képzésünk résztvevői számára a tréning első napjára a Krak’n Town gasztropubban került sor. Ételfotózási gyakorlatunkra kifejezetten csoportunk számára folyatták a sör és készítettek egy komplett ételsor annak érdekében, hogy résztvevőink minőségi körülmények között gyakorolva ezen a területen is megmutathassák eddig megszerzett tudásukat, felkészültségüket.

 

Sportfotózás U12-es Gyerek Világbajnokságon 

A tréning második napján „jégre vittük”a Művészeti-és médiafotográfus OKJ tanfolyam résztvevőit. Az Érdi Jégcsarnokban fotózták a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai támogatásával az U10-es korosztályban szervezett Gyerek Világbajnokság elnevezésű rendhagyó tornát. Az elkötelezett kis jéghokisok akcióikkal és gyors játékukkal alaposan megtornáztatták a leendő fotósokat is.

Rendezvényfotózási gyakorlat a „Rendvédelmi nap - 2019”

2019-es fotós tréningünk harmadik napi programja az Érd Arénában került megrendezésre. A Pest Megyei Rendőr-és Tűzoltónapon Fotográfus OKJ képzésünk résztvevőinek lehetőségük nyílt számtalan színes programot, többek között kerékpáros ügyességi és rendőrmotoros bemutatókat, táncegyüttes fellépést, futóversenyt, rendőrségi-és katasztrófavédelmi gyakorlatot, és a jelenlévő gyerekek legnagyobb érdeklődésére számot tartó rendőr-és tűzoltóautó, valamint rendőrségi kutyás bemutatót is fotózni.

 

Riportfotózási gyakorlat Mónus Mártonnal

A kétszeres sajtófotó-, Escher Károly- és André Kertész Nagydíjas fotóssal Fotográfus OKJ képzésünk résztvevőit az alábbi gondolattal bocsátottuk erre a fotózási gyakorlatra: „Ennek a munkának a változatosság a legnagyobb szépsége, meg hogy olyan helyekre juthat el az ember, ahova amúgy valószínűleg sosem. Viszont pont a változatosság okozza a legnagyobb hátrányát is, mert egyáltalán nem tervezhető.” (Mónus)

A riportfotózás gyakorlat során a résztvevők olyan feladatokat kaptak, amelyek nagyon hasonlóak azokhoz, amelyeket egy fotóriporteri kap a mindennapi munkájának végzése során.

A feladatok végrehajtása során az egyik kulcs motívum az volt, hogy minden feladatot meghatározott idő alatt kellett végrehajtani és valamennyi képet meg is kellett szövegezni.

37. Magyar Sajtófotó Kiállítás

Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ vagy röviden csak Capa Központ, Magyarország egyik vezető vizuális intézménye adott otthont az idén 37. alkalommal megrendezett sajtófotó pályázat díjazott képeiből szervezett kiállításnak. A sajtóműfajok és a riportfotózás legjobbjainak munkái nem maradhatnak ki egy minőségi Művészeti és médiafotográfus OKJ képzésből sem. Külön izgalmas volt, hogy a tárlatvezetést az idei egyik díjazott Mónus Márton tartotta.

 

Érdekességek a fotótanfolyamról:


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez