info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Claude Monet és a régi mesterek

Claude Monet, Bécs, Albertina, Kunsthistorischen Museum, Fotográfus, Grafikus, tanfolyam, képzés

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Claude Monet és a régi mesterek

A bécsi Albertina Múzeumban jártunk szakmai képzés résztvevőivel, ahol ezúttal közel 100 képet állítottak ki a „fény” nagymestere, Claude Monet műveiből.

Már hagyománnyal rendelkeznek a Top School Oktatási Központ bécsi tanórái, hiszen nem az első alkalommal látogattunk el a császárvárosba, immár rendszeressé váltak az osztrák fővárosban megtartott különféle múzeumi programjaink és rendhagyó művészettörténeti óráink.

Az Albertina Múzeum Claude Monet kiállítására szinte a világ minden neves művészeti múzeumából érkeztek képek. A kiállítás anyaga a nagy francia festő csaknem egész pályafutását felöleli az első, még csak preimpresszionista munkáktól az élete utolsó szakaszában alkotott, egészen ritkán látott festményeiig. A művészeti élményen túl nagyszerű lehetőség volt a kiállítás arra is, hogy a hallgatókban Monet különleges érzékenysége és zsenialitása segítse előkészíteni a modern és a kortárs művészetek befogadását.

Claude Monet kiállításon a Top School hallgatók

Nem hagyhattuk ki az Albertina Monetól Picasso-ig modern tárlatát sem, a Fotográfus tanfolyam résztvevőivel pedig a Helen Levitt életmű kiállításon folytattuk a rendhagyó ismeretszerzést, ahol a művésznő számos, a szakértők által a street photography legfontosabb alkotásai között számon tartott képét nézhettünk meg.

street photography fotótörténet óra

Hele Levit a Fotográfus OKJ tanfolyamon

A Grafikus tanfolyam résztvevőivel a Warhol to Richter kiállítást néztük meg, amelynek anyagát az Albertina kortárs gyűjteményéből válogatták a szervezők, a 20. század közepétől egészen napjainkig mintegy hetven munkát bemutatva.

Warhol to Richter Ablertina

Warhol to Richter az Albertina kortárs kiállítása

Természetesen, ha már Bécs, felkerestük a Kunsthistorischen Museumban az úgynevezett régi mesterek munkáit bemutató kiállítást is és ugyanitt lehetőség nyílt a 2018-as év nagy kiállítói szenzációjának számító és különleges művészeti élményt jelentő Bruegel kiállítás megtekintésére is. A bécsi szépművészeti múzeum az idén a világon eddig még soha nem látott válogatású anyaggal ünnepelte a flamand festő halálának 450. évfordulóját.

Kunsthistorischen Museum

Rendhagyó művészettörténet óra Kunsthistorischen Museumban

A KHM-ben újra „bevetésre került” az iskola által fejlesztett kiterjesztett valóság alapú mobil szoftver is, amely az OKJ vizsgához szükséges festmények személyes élményen és benyomáson át történő feldolgozását segíti.

Mondanunk sem kell, a múzeumlátogatásokat követően a hallgatókkal megismerkedtünk a híres bécsi adventi vásárokban a forralt bor kínálattal is! :)

Bécsi adventi hangulat

Bécsi este

További fényképek a Facebook oldalunkon láthatók.

További érdekességek a tanfolyamról:

Grafikus tanfolyam és fotós képzés


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez