info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Búcsút vettünk a Néprajzi Múzeumtól

Néprajzi Múzeum, OKJ, Grafikus, Fotográfus, búcsú, múzeum, néprajz

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Búcsút vettünk a Néprajzi Múzeumtól

Decembertől ugyanis a múzeum az állandó és az időszaki kiállításait, valamint a látogatásokat is kénytelen megszüntetni.

Számunkra ez azért is szomorú hír, mert már évek óta megszokott a Grafikus OKJ, a Fotográfus OKJ és a Designer képzéseken, hogy a tanfolyam elméleti anyagát gyakran külső szakemberek bevonásával, tudományos szempontból hiteles helyszíneken, a múzeumokban dolgozzuk fel. Ennek a munkának egyik állandó helyszíne volt a Néprajzi Múzeum kiállításai és az úgynevezett Néprajzi séták is.

Néprajzi Múzeum az OKJ képzésen

Ugyanakkor természetesen örülünk, hogy a közel százötven éves intézmény egy olyan helyszínre költözhet, amit nemcsak átmenetinek szánnak néprajzi múzeumnak. Hanem saját igényeire formált, korszerű raktárakba és épületekbe költözhet. Dr. Kemecsi Lajos, főigazgató levelét a témához kapcsolódóan szintén olvashatják az érdeklődők.

Úgyhogy most úgy tűnik, hogy az idei volt az utolsó speciális múzeumi óra, ahol a néprajztudomány és a néprajzi muzeológia összefüggéseit vizsgáltuk illetve az volt utolsó épületfotózási gyakorlat a Hauszmann Alajos tervei alapján Igazságügyi Palotának épült terekben, hiszen visszatérnek az épület eredeti gazdái a kúria bírái és az ő munkájukat segítő háttér személyzet.

Néprajzi Múzeum Top School

Grafikus és Fotográfus OKJ képzés Top School

Néprajzi Múzeum 2017

Aki még szeretne búcsút venni az december 1-én az ingyenes zárórendezvény sorozat első napján, a Mozaik Múzeumtúra Napon vagy a december 2-án és 3-án a családi programokon megteheti!

További képek a Facebook oldalunkon!

Korábbi foglakozások a Néprajzi Múzeumban

További érdekességek a tanfolyamról:


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez