info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

Az iránytűtől az elektromágnesig

Elektrotechnikai Múzeum, szoftverfejlesztő, elektromosság, áram, okj, múzeum

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

Az iránytűtől az elektromágnesig

Idén a Szoftverfejlesztő OKJ képzés egy izgalmas helyszínen, az Elektrotechnikai Múzeumban kezdődött egy rendhagyó fizika óra keretében

Az Elektrotechnikai Múzeum kiállításain a magyarországi villamosenergia-ipar történetét mutatja be, amelyről kevesen tudják, hogy annak idején kiemelkedő és világviszonylatban is jelentős magyar találmányokkal és gyártmányokkal járult hozzá a XX. század elejének legdinamikusabban fejlődő iparágához, amely örökre megváltoztatta társadalmunkat és közvetlen előzményee .

Elektrotechnikai Múzeum

A múzeum épülete a szórakozó negyed közepén, a Kazinczy utcában található. Az 1934-ben Bauhaus stílusban, eredetileg transzformátorállomásnak épült. Az egykori üzemben ma egy elit szórakozóhely, kiállító- és rendezvénytér és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum szakmúzeuma található. Külön érdekesség, hogy a múzeum impozáns főlépcsőháza sorozatos átépítések ellenére, az eredeti állapotában maradt fenn. Így a grafikusok számára is igazi látványosság lehetne az Art deco mintás műkő padló, a falakat borító zöld mázas Zsolnay csempe burkolat, az eredeti acél lépcsőkorlát és az 1890-es évekből származó a mai napig működő szénrudas ívlámpa.

Szoftverfejlesztő OKJ képzés

A múzeumban Jedlik Ányos – az elektromotor, az öngerjesztésű dinamó és a szódavíz feltalálójának – szinte összes elektrotechnikai vonatkozású találmánya megtalálható. A Szoftverfejlesztő OKJ tanfolyam résztvevői egy izgalmas kísérlet sorozaton keresztül, játékos módon, a fizikai demonstrációs eszközök működtetésével ismételhették át a középiskolában megtanult elektrodinamika és az elektrosztatika törvényszerűségeit.

 

Szoftverfejlesztő OKJ képzés

Szoftverfejlesztő OKJ képzés

A Szoftverfejlesztő OKJ tanfolyam célja felkészíteni a résztvevőket az államilag elismert OKJ szakképesítés és OKJ bizonyítvány megszerzésére.

További cikkek szoftverfejlesztő OKJ képzésrőlVissza design, grafika és webdesign cikkekhez