info@topschool.hu
+36 70 361 71 38

A Szépművészeti Múzeumban zártuk az évet

grafikus, fotográfus, szakmai képzés, tanfolyam, iskola, Szépművészeti Múzeum, grafikai képzés, művészeti

Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez

A Szépművészeti Múzeumban zártuk az évet

A szakmai képzéseinken nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a képzés ne csak tutorialok nézegetéséről és az adott szoftverek parancsairól szóljon, hanem komplex vizuális kulturális környezetbe vezessük be a résztvevőket.

A karácsonyi múzeumi programok hagyományosak a Top Schoolban, idén szerencsére a járványügyi helyzet is mellettünk állt és lehetővé tette, hogy megszervezzük ez a programot a Szépművészeti Múzeumba. Aminek köszönhetően lehetőségünk volt arra, hogy a művészettörténet órák tananyagának egy jelentős részét az eredeti műtárgyakon, a múzeumi helyszínen figyeljük meg.

Ez azért fontos a grafikus tanulóknak, mert a jól képzett grafikus szakember nemcsak ügyesen használja a különféle grafikai programokat, mint a Photoshop és az Illustrator. Hanem képes az információ és anyaggyűjtés alapján grafikai terveket, vázlatokat is készíteni, illetve szakértőként részt venni a komplex tervezőgrafikai munkálatokban is. A múzeumi látogatásokkal ezeknek a képességeknek a kialakításában szeretnénk segíteni a szakmai képzés résztvevőit.

A grafikus szakmai nap központi témája a perspektíva és az emberábrázolás vizuális fejlődése, változása volt a kezdetektől azaz ókori kultúrák megjelenésétől, egészen a tökéletes, matematikai alapú perspektíva megszületéséig a XVI. századi reneszánsz koráig.

A reggeltől késő délutánig tartó grafikus szakmai nap során a tárlatvezetések mellett, ábrázolási gyakorlatot és különféle kreativitásfejlesztő feladatokat is megoldottak az állandó kiállítás termeiben.

Természetesen megtekintettük a múzeum időszaki kiállítását is, amelynek központi témája a francia mester, Cezanne hatása az európai avantgárd művészetekre. A 2022. február közepéig látogatható kiállítás ismét új szempontból közelíti meg a nagymester életművet és igyekszik választ adni arra kérdésre, hogy miért és mennyiben fontos Cezanne és a hozzá kapcsolódó művészettörténeti viszonyrendszer a jelen számára is. Amibe természetesen a Top School és a grafikus hallgatói is beletartoznak!

További információ a Grafikus szakmai képzésről a tanfolyam weboldalán olvasható.

Grafikus szakmai képzés
Fotó: Pap Dávid

Fotográfus szakmai képzés
Fotó: Kuttner Ádám

Grafikus tanfolyam
Fotó: Pap Dávid

Fotózás képzés
Fotó: Kuttner Ádám

Grafikai képzés
Fotó: Pap Dávid

Fotósuli
Fotó: Pap Dávid

Grafikai képzés
Fotó: Vígh Zsolt

Grafikus képzés
Fotó: Vígh Zsolt

További érdekes programok a grafikus képzésen:


Vissza design, grafika és webdesign cikkekhez